home       contact
 


Shiatsu-Seiki en zwangerschapZwangerschap en bevalling zijn krachtige natuurlijke levensprocessen in het leven van een vrouw. Tijdens de zwangerschap verandert er veel, zowel lichamelijk als psychisch. Deze periode is een bijzondere tijd.

Naast blijdschap kennen de meeste vrouwen echter ook momenten van onzekerheid en kwetsbaarheid. Ook kan men last hebben van allerlei kleine en grote kwaaltjes. Voorbeelden hiervan zijn misselijkheid, vermoeidheid, zware benen, onzekerheid, jezelf labiel voelen, enzovoort. Voor een deel horen deze klachten gewoon bij de zwangerschap. Het is dan ook belangrijk om tijdens de zwangerschap de tijd te nemen om te wennen aan je veranderende lichaam en je veranderende leven, om een nieuwe balans te zoeken.

Shiatsu-Seiki is weldadig voor lichaam en geest. Door de behandeling voel je een diepe ontspanning en kunnen klachten verminderen/verdwijnen. Het helpt je contact te maken met je veranderende lichaam en vertrouwen te voelen in de processen die zich daar afspelen. Als je regelmatig een Shiatsu-Seiki behandeling ondergaat, leer je beter te ontspannen en dat is van belang voor een prettige zwangerschap en een goede, soepele bevalling.

Gewoonlijk wordt een kind tussen 37 en 42 weken zwangerschap geboren. Shiatsu-Seiki is een ideale ondersteuning en begeleiding naar de bevalling toe. Het helpt je om met vertrouwen en goed voorbereid de bevalling tegemoet te gaan. Ook als je voorbij de uitgerekende datum gaat, kan Shiatsu-Seiki helpen om de weëen alsnog op een natuurlijke manier op te wekken.

Ook de kraamtijd is een bijzondere periode. De geboorte van je kind is een heel belangrijke maar tevens ook ingrijpende gebeurtenis. Er komt veel op je af en de verzorging en voeding van de baby is een intensief gebeuren.

Na de bevalling is Shiatsu-Seiki dan ook ideaal ter bevordering van het herstel en als stimulans en ondersteuning bij de borstvoeding.

Shiatsu-Seiki en vruchtbaarheidsproblemenNiet zwanger raken terwijl je heel graag een kind wilt, kan als het lang duurt een traumatische ervaring worden. Naast medische behandelingen als IVF zijn er echter ook natuurlijke methodes, waaronder Shiatsu-Seiki, die kunnen helpen die wens in vervulling te laten gaan.

Zo kan het gebeuren dat Shiatsu-Seiki behandelingen net het laatste duwtje zijn na al die andere inspanningen. Of dat er mentaal iets bij de vrouw verandert, waardoor ze bewust wordt van wat er in haar lichaam gebeurt, want daar gaat het tenslotte om.

Shiatsu-Seiki geeft het lichaam prikkels om de eigen natuurlijke functies aan te spreken en kan er aldus toe bijdragen dat het lichaam in optimale conditie raakt voor een mogelijke zwangerschap.

Bewustzijn van wat er in je lichaam gebeurt is erg belangrijk als je in verwachting wilt raken. Het doel van Shiatsu-Seiki is de natuurlijke balans in het lichaam te herstellen of te verhogen zodat het vrouwen helpt beter te ervaren wat zich in hun lichaam afspeelt. Shiatsu-Seiki prikkelt ze letterlijk om hun lijf te voelen en zich ervan bewust te worden hoe het is als de energie doorstroomt.

Ook na een eventueel miskraam kan Shiatsu-Seiki heel erg heilzaam zijn om het lichaam te helpen reinigen en om zowel fysich als mentaal de balans te herstellen.

Uiteraard ligt het niet altijd aan de vrouw als een zwangerschap uitblijft. Het kan ook zijn dat de oorzaak bij de man ligt. Zodoende wordt bij de behandelingen alle beschikbare informatie doorgenomen en dan is het soms raadzaam dat ook de man zich laat behandelen.

Zo kunnen bvb. workaholics en mannen die té hard hun best doen voor hun gezin last hebben van een prostaatklier die niet goed afsluit waardoor er tijdens de zaadlozing urine bij het sperma komt en het zaad grotendeels wordt vernietigd. Shiatsu-Seiki kan ook hier een zeer positief effect hebben en zorgen voor meer ontspanning, een betere doorstroming van het bekkengebied met een betere spermakwaliteit als gevolg.

Home | Disclaimer |Contact