home       contact
 


Wat is Seiki Soho?Seiki Soho betekent letterlijk 'Universele Levensenergie Begeleiding'.

Seiki is een methode ontwikkeld door Kishi Akinobu sensei die, na jarenlange ervaring als shiatsubeoefenaar, deze manuele techniek, communiceren via aanraking, op een hoger energetisch niveau heeft getild.

Seiki is dus een aan shiatsu verwante methode, waarbij je via respectvolle, vrij lichte 'touch' de energie van een persoon probeert aan te voelen, in balans te brengen en de grootst mogelijke ontspanning te creëren zodat spontane, natuurlijke genezingspocessen op gang komen. Verdrongen ervaringen, emoties en gedachten kunnen hierdoor aan de oppervlakte komen en geëlimineerd worden. Seiki streeft ernaar de doorstroming tussen bewustzijn en onderbewustzijn te herstellen, de remmingen tussen de twee op te heffen. Daardoor ontladen (al dan niet verborgen) trauma's, spanningen, frustraties en andere emoties die een rem zetten op onze fysieke, psychische, emotionele en sociale gezondheid. Die ontladingen of spontane bewegingen kunnen inwendig of uitwendig zichtbaar zijn. Seiki brengt je innerlijke kracht weer in beweging en vitaliseert je Ki met een betere gezondheid en groter geluk tot gevolg.

Seiki is de weg van het observeren en communiceren, het herstellen of opwekken van de levensenergie door overgave aan en vertrouwen in het universum. Dit is de fundamentele manier om weer in contact te komen met de bron van alle leven (ki), het Al, God, het Universum of hoe je het ook wil benoemen.Kishi Akinobu


Kishi Akinobu is de grondlegger van Seiki Soho, waarin men streeft om een maximaal effect te bereiken met een minimum aan handeling: volgens het principe van 'Wei Wu Wei', of, 'Doen door niet Doen'. Het sleutelmotto van Kishi Sensei is KI DO MA: de juiste techniek, op de juiste plaats, op het juiste moment.

Kishi Akinobu leerde reeds op negenjarige leeftijd Shiatsu van zijn vader. Studeerde later tuinarchitectuur aan de Universiteit van Tokyo, maar startte dan toch een professionele shiatsupraktijk in Tokyo, na het behalen van zijn officiële shiatsudiploma, uitgereikt door de Japanse staat. Hij studeerde verder aan de IOKAI, Zen Shiatsu-school van Shizuto Masunaga-sensei en was gedurende ruim 10 jaar zijn eerste assistent en manager.

Hij bestudeerde ook verschillende manuele technieken in Europa en de USA, maar keerde, door ziekte geplaagd, terug naar Japan, waar hij zich verdiepte in Shinto, de traditionele Japanse godsdienst en andere spirituele tradities.

Zo ging hij op zoek naar de wortels en de oorsprong van Shiatsu. Na jaren als professioneel Shiatsu-beoefenaar was Kishi sensei niet echt tevreden over de klassieke shiatsutechnieken en over de resultaten van zijn werk, alhoewel hij een zeer succesvolle praktijk had in Tokyo.

Daarom ontwikkelde hij in 1979 deze nieuwe energetische weg om mensen te begeleiden naar een betere gezondheid: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel - met als principe: Minder is meer of Seiki Soho.

Sindsdien is Seiki Soho in voortdurende ontwikkeling en beweging, en toch altijd zichzelf.

Kishi werd ruim 20 jaar geassisteerd door zijn vrouw Kyoko, zelf een ervaren en schitterende Seiki begeleidster en -lerares. Kishi overleed in november 2012.

Bron: www.seikisoho.be
Home | Disclaimer |Contact