home       contact
 


Profiel - Lieve VermoesenNa mijn opleiding talen en marketing (1988) werkte ik zo'n 10 jaar in het bedrijfsleven.

Doch van jongs af aan was ik reeds geboeid door de mysteriën van het leven en raakte zo steeds meer geïnspireerd en gefascineerd door de oosterse filosofie en leefwijze. Daaruit ontstond dan weer een sterke interesse in de gezondheid en het diepere wezen van de mens.

Aldus leidde mijn persoonlijke zoektocht naar lichamelijke en geestelijke balans mij via dans en zang, yoga, Tai Chi, meditatie en veel zelfstudie dan uiteindelijk in 1995 naar shiatsu.

Ik volgde mijn shiatsu-opleiding aan de IOKAI Shiatsu School, vrijwel steeds met Kazunori SASAKI Sensei (Japan) als hoofdleraar. Ik studeerde o.a. in België (Marlyse Schweizer, Ursula Reichenbach), Frankrijk (Thierry Camagie), Duitsland (Fusako Vonhoegen, Jürgen Bolt, Günther Steinfurd), Nederland (Eloise Sewell).

Ter aanvulling van mijn Shiatsu-opleiding volgde ik nog diverse andere cursussen waaronder:
- Shiatsu in Maternity Care (Well Mother - Bristol UK - Suzanne Yates)
- moxatechnieken + verdieping meridiaanstudie (Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu - Alan Nash,Den Haag, NL)
- energetische en medische basiskennis, voedingsleer (Europese Academie voor Complementaire Gezondheidszorg - Antwerpen).
- 1992 tot 2016 : cursus Homeopathisch Denken (Homeopatisch Denken BV, Rijswijk, NL).
- meditatietechnieken, wondermeridianen, ooraccupressuur, gezichtsdiagnose, voetreflexologie, handreflexologie,Tuina Chinese massage, macrobiotiek in de praktijk, Tibetaanse yoga (Tulku Lama Lobsang).

Het Seiki-hoofdstuk is begonnen in 2003 aan het Kimura Shiatsu Instituut in Gent waar ik kennismaakte met en gefascineerd raakte door de bijzondere benadering van shiatsu door Akinobu KISHI Sensei (Japan). Sindsdien volgde ik nog jaarlijks Seiki-workshops met Kishi sensei en zijn vrouw Kyoko, zowel in België (Kimura Shiatsu Instituut) als in het buitenland waaronder 3 weken Japan in 2005.

Ik noem mijn behandelingsvorm Shiatsu-Seiki Soho omdat dat de 2 hoofdbronnen voor mij betekenen. Uiteraard zitten alle andere technieken en kennis verweven in het totaalpakket.
Het is juist de veelkleurigheid van de vele verschillende inzichten die de dragende grond is van mijn behandelingen.
Home | Disclaimer |Contact